SOOTHING REPAIRING CREAM
EISENBERG Linia CLASSIQUECena: | 595 zł |
Pojemność: | 50 ml |
SOOTHING REPAIRING CREAM - Delikatny krem, który nawilża, chroni, szybko łagodzi i zmniejsza zaczerwienienia oraz ujednolica cerę. Naprawia uszkodzenia spowodowane agresją czynników zewnętrznych dzięki zawartości wyciągu z komórek macierzystych liści maliny, który chroni DNA skóry, ma właściwości antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Formuła Trio-Moléculaire® zapewnia działanie przeciwstarzeniowe i widocznie redukuje szorstkość skóry. Airless 50 ml - 469 zł
SPOSÓB UŻYCIA – Rano i/lub wieczorem rozprowadzić ruchami ku górze na oczyszczonej i stonizowanej skórze twarzy, szyi i konturze oczu. Stosować samodzielnie lub po Sérum Calmant Ressourçant.
Filozofia pielęgnacji EISENBERG zawsze zakłada wszechstronne działanie. Znajdująca się w sercu każdego kosmetyku Formuła Trio-Moléculaire® zapewnia ochronę anti-age, zaś starannie wyselekcjonowane składniki aktywne idealnie odpowiadają specyficznym potrzebom poszczególnych rodzajów skóry. Dla skóry wrażliwej i podrażnionej działanie przeciwstarzeniowe zostało połączone z ochroną przeciwzapalną wyciągu z komórek macierzystych liści maliny. Ten mariaż uzupełniają celowo dobrane dla poszczególnych kosmetyków specyficzne składniki aktywne.
WYCIĄG Z KOMÓREK MACIERZYSTYCH LIŚCI MALINY:
Opatentowany, rozpuszczalny w wodzie wyciąg pochodzący z hodowli komórek macierzystych liści malin posiada nadzwyczajne właściwości antyoksydacyjne, przeciwzapalne i ochronne dla DNA. Ten czynnik aktywny otrzymywany jest w wyniku ściśle kontrolowanego procesu ekstrakcji, który zachowuje aktywność wszystkich składników nieuszkodzonych komórek. Wyciąg ten to mieszanina białek, cukrów i cząsteczek antyoksydacyjnych naturalnie występujących w różnych częściach rośliny. Jest otrzymywany dzięki wykorzystaniu technologii hodowli komórek macierzystych. Komórki maliny zawierają szczególnie dużo antocyjanów o właściwościach uspokajających, małych cząsteczek aktywnych o działaniu antyrodnikowym, jak również białek posiadających cechy enzymatyczne pomagające neutralizować szkodliwe substancje utleniające.